Belföld

Rossz parkolás miatt verekedett össze egy buszsofőr és egy autósoktató

Vádat emelt a Szentesi Járási ügyészség azzal a buszsofőrrel és autósoktatóval szemben, akik március közepén összeverekedtek egy közlekedési nézeteltérés során.

Az oktató arra utasította az autóját vezető tanulót, hogy forduljon meg az egyik hódmezővásárhelyi buszállomáson. Az állomáson indulásra várakozott a buszsofőrként dolgozó férfi is, aki azonban úgy parkolt le, hogy a tanulóvezető nem tudott mellette elmenni.

Az autósoktató ezért kiszállt a kocsiból és hangosan kiabálva arra szólította fel a buszsofőrt, hogy álljon félre, aki azonban ennek nem volt hajlandó eleget tenni, ő is kiszállt a buszból és kiabálni kezdtek egymással.

A vita során az autósoktató combon rúgta a buszsofőrt, aki válaszul letörte az autó visszapillantóját. Ezt követően a két férfi egymásnak esett, és kölcsönösen lökdösni kezdték egymást.  A verekedésnek a kocsiban ülő tanulóvezető vetett véget, aki szétválasztotta a feleket.

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszsofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg az autóban 20 ezer  forintos kár keletkezett.

A járási ügyészség az oktatót közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel, míg a buszsofőrt garázdasággal vádolja. Bűnösségükről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik