Belföld

Átadták az idei Népszabadság-díjakat

Negyedik alkalommal adták át a 2016. október 8-án bezárt Népszabadság szerkesztősége által alapított díjat, amely Marabu rajzai alapján készült. Idén is két kategóriában osztották ki az elismerést. A Népszabadság Szólásszabadság-díjat Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, a Népszava szerkesztője kapta, míg az újságírói díjat Szalay Dániel, a Média1 alapítója és szerkesztője vehette át.

A Népszabadság 2016. október 8-án, szombaton jelent meg utoljára, a kiadását – a szerkesztőség előzetes értesítése nélkül – hivatalosan felfüggesztették, de az újság többé nem jelent meg, a hétfői lap összeállítására már nem engedték be a napilap munkatársait a nem sokkal később Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülő Mediaworks épületébe. Az akkori szerkesztőség mai napig összetart, és minden évben átadja az általa alapított színezüst díjat.

A Szólásszabadság-díj eddigi nyertesei:

  • 2017: Szabad Pécs.
  • 2018: Magyar Hang.
  • 2019: Urbán Ágnes és a Mérték Médiaelemző Műhely.

Az újságírói díjat tavaly Kácsor Zsolt, a Népszabadság korábbi munkatársa kapta.

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó, a díjakat átadó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely MártonInotai EditKelen Károly és N. Kósa Judit volt.

Kiemelt képünkön Rab László, a Népszabadság korábbi újságírója adja át a díjat Hargitai Miklósnak. Fotó: Béres Márton / Népszava

Ajánlott videó

Olvasói sztorik