Belföld koronavírus

Falus Ferenc legalább hat hétig csak a munkába járást engedélyezné

“Gyorsvonatként rohanunk a vesztünkbe” – nyilatkozta Jakab Ferenc virológus a koronavírus második hullámával szembeni védekezésről. Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos az ATV Strartban azt mondta, egyetért ezzel a kijelentéssel, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Jakab a kormány által felkért szakértői bizottságnak a tagja, így jó lenne, ha a kormány meghallaná azt, amit mond.

Falus szerint az intézkedés hiánya az, ami a jelenlegi védekezést leginkább jellemzi, és ilyen fertőzöttségi adatoknál sehol máshol a világon nem lehet 500 fős rendezvényeket tartani. Falus arról is beszélt, hogy ha nem változik semmi, októberben-novemberben nagyon sok veszteségünk lesz a halálozási adatok tekintetében, hiszen exponenciálisan növekedik a halottak száma is.

A kórházakba súlyosabb állapotba kerülnek be az emberek, mint korábban, nagyon sokan fertőződnek meg. A hosszútávú következményekről pedig még mindig nem lehet sokat tudni

– jegyezte meg Falus az ATV-ben. Falus elmondta, ha rajta múlna, bevezetné, hogy holnaptól csak munkába lehet járni, körülbelül 6 héten keresztül, a szórakoztatóipar és hasonló ágazatokban dolgozókat pedig az állami tartalékokból kellene támogatni.

Hozzátette,

a szakemberek meg vannak ijedve, de úgy tűnik a politikusok nincsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik