Belföld

Baranyi Krisztina nem támogatja, hogy Gréczy Zsolt Ferencvárosban térjen vissza

Nem tartom szerencsésnek és nem tudom támogatni, hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza

– többek között ezzel magyarázza Baranyi Krisztina, miért nem szeretné, ha a Demokratikus Koalíció korábbi szóvivő bekerülne a most alakuló ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába. Gréczyt a DK és az MSZP jelölte.

Gréczy Zsolt tavaly decemberben lemondott parlamenti mandátumáról, miután előbb intim, majd pornográf fotók jelentek meg róla. Lemondását azzal indokolta, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné a pártját terhelni. Azóta számos sajtópert nyert a jobboldali média képviselőivel szemben, melyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott.

Baranyi azt írja, nem szeretné elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tiszte megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát:

Amennyiben a DK úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, újra van helye a párt politikusai között, akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén, érdekkörein belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától.

Baranyi bejegyzésében arról is ír, hogy „Ferencváros folyamatosan a Fidesz és a szélsőjobboldali média célkeresztjében van, az itteni elsöprő önkormányzati győzelem miatt állandó támadásoknak van kitéve”.

A kerület nem tud több politikai terhet cipelni

– teszi hozzá Baranyi, majd arról ír, hogy a DK-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályájával sem lenne könnyen összeegyeztethető. Ezért arra kéri a pártokat, hogy gondolják át a jelölésüket.

kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik