Belföld

Több rendőrautó is összetört egy autós üldözés közben Pécsen

Több rendőrautó is összetört kedden Pécsen, amikor egy gyorshajtót akartak megállítani a rendőrök az 57-es főúton, az autót vezető férfi azonban továbbhaladt – írta a rendőrség a honlapján.

A járőrök követni kezdték az autóst, aki menet közben érintőlegesen nekiütközött egy rendőrautónak, egy másik rendőrautó az autós miatt nekiment egy jelzőlámpának, a menekülő végül Pécsett, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, civil jellegű rendőrautóval. A férfi ezt követően kiugrott az autójából, és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

A 23 éves pécsi férfiról kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív jelzést adott, ezért a sofőrt további intézkedések céljából előállították a rendőrkapitányságra. A férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja. A videófelvételek alapján a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik