Belföld

Panda Van Mild Hybrid – új energiák a Fiat Professional termékcsaládjában (x)

A Fiat Panda Van Mild Hybrid a legfiatalabb profi a munka világában. Számos pozitív tulajdonsága és a Fiat Professional termékeitől már megszokott teljesítmény mellett büszkén viseli a Hybrid logo-t, mely egyszerre teszi őt környezetbaráttá és a legvonzóbb kollégává bármely szakember számára.

Sikere kulcsa

A Panda Van mild hybrid rendszerének lelke az a 12 V-os ékszíj-hajtású indítómotor generátor (Belt-driven Starter Generator, röviden BSG), amit közvetlenül az 1 literes, 3 hengeres szívó benzinmotorra szereltek. A BSG-rendszer támogatja a motort gyorsításnál, valamint fékezés és lassítás során, ha a jármű sebessége 30 km/h alá csökken és a sebességváltó üres fokozatban van, egyszerre csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és képes visszanyerni a felszabaduló mozgási energiát, amit a kiegészítő lítium-ion akkumulátorban tárol, hogy aztán ennek segítségével indítsa újra gyorsan és simán a motort.

Ez a technológia számos előnnyel jár együtt, melyek közül a legfontosabb az alacsony városi üzemanyag-fogyasztás. Az új hybrid Panda Van 3,9-4,0 l/100 km*-es vegyes fogyasztással 30%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint az egykori benzines, és 10%-kal kevesebbet, mint a modell korábbi dízeles elődje. Mindezt a 6-fokozatú manuális sebességváltó is segíti.

Galéria

Emellett fontos kiemelni, hogy mindössze 89 g/km* szén-dioxidot bocsát ki. Ennek a nagyon kedvező értéknek köszönhetően természetesen korlátozások nélkül közlekedhet a városközpontokban.

Ezen felül rendkívül könnyű és kényelmes vezetni, hiszen a Start&Stop rendszerrel még simább lett a motor újraindítása, ami tovább fokozza a komfortérzetet. Szintén egy előny, hogy a mild hybrid Panda Van-ben a BSG-rendszer és a belső-égésű motor összehangoltan dolgozik, így jobb az autó reakcióképessége is, különösen alacsony sebesség esetén.

Mi sem szemlélteti jobban, hogy a Fiat Panda Van Mild Hybrid, vagy más néven a Panda Van BSG több mint munkaeszköz! Társ a mindennapi munkában, kényelem a közlekedésben, partner a környezetvédelemben, tele energiával!

Új munkatársáért keresse fel a Fiat Professional márkakereskedéseket!

* A feltüntetett CO2-kibocsátási érték a NEDC-ciklus mérési/korrelációs módszerével kerültek meghatározásra az (EU) 2017/1152-1153. rendelet szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik