Belföld

Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

„Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020″ – ezzel a sokatmondó szöveggel osztott meg egy fotót a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal.

Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020.

Közzétette: Diétás Magyar Múzsa – 2020. október 6., kedd

A  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával ellátott plakát egy olyan könyvesboltra került ki, ahol kapható a Meseország mindenkié című mesekönyv.

Nagy port kavart, hogy Dúró Dóra egy sajtótájékoztatóján homoszexuális propagandának nevezte és bedarálta a könyvet. A Labrisz Egyesület kiadásában készült kötetben ismert és pályakezdő szerzők tizenhét mesét írtak újra vagy tovább. A mesék szereplői a magyar társadalom egy-egy kisebbségi helyzetére hívják fel a figyelmet, mint a meleg Hamupipőke, a roma Pöttöm Panna, de megjelenik a mélyszegénység, a családon belüli erőszak és az örökbefogadás kérdése is.

A háromfülű nyuszi, a gyászoló gonosz mostoha, és Hüvelyk Panna, akinek a válás lett a happy end
A Meseország mindenkié című mesekönyvben a bántalmazó családból származó vagy az örökbefogadott gyerekhősök jól megférnek a meleg Hamupipőkével és a transz sárkányölővel.

A mesekönyv nem csak a mi hazánkosokat akasztotta ki, hanem Orbán Viktor miniszterelnököt is:

Mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!

fogalmazott Orbán egy interjújában.

A mesekönyv a sikerlisták élére került a darálás után, és több celeb is elítélte a homofóbok tiltakozását, köztük például Fluor, és Csuti is.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenését követően a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleményében azt írta, hogy a plakát nemcsak egy, hanem mintegy tucatnyi könyvesbolton megjelent, illetve jelezték, hogy tervezik további plakátok elhelyezését, illetve egyéb akciók szervezését is.

Kiemelt kép: Diétás Magyar Múzsa/Facebook

Ajánlott videó