Belföld

Letartóztatták a feleségét feldaraboló darnózseli hentest

Kedden a Kúrián folytatódott  darnózseli hentes büntetőpere. N.  Jánost azzal vádolták, hogy 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágy részeket pedig egy húsdarálóval ledarálta. A nő el nem égett maradványait pedig szétszórta a háztól pár kilométerre.

Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú felmentő ítéletet a Győri Ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék felmentette a férfit, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy valóban ő ölte meg a feleségét.. És álláspontjuk szerint arra sem volt bizonyíték, hogy az asszony halálát valóban idegenkezűség okozta.

A másodfokon eljáró táblabíróság azonban bűnösnek mondta ki a férfit és hét év börtönre ítélte halált okozó testi sértés miatt. A 444.hu az írja, hogy a a Kúria nem hozott ítéletet a mai napon, de szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelték a férfi letartóztatását.

A lap beszámolója szerint a legfőbb ügyészség képviselője a mai tárgyaláson azt közölte, hogy a Győri Ítélőtáblán helyesen állapították meg, hogy N. János bűnös, és másodfokon azt a megfelelő logikai következtetéseket vonták le, ami korábban elmaradt.

Az ügyész szerint nem tévedtek a minősítésben sem, azaz hogy N. Jánost nem emberölésért ítélték el. A büntetés mértékét azonban törvénysértően enyhének találta. Kiemelte, hogy a holttest megsemmisítésének módja rendkívül kegyeletsértő volt. A másodfokú ítélet változtatását kérte annyiban, hogy a büntetés mértékét súlyosítsák.

A sértett ügyvédje, Gál András pedig arról beszélt, hogy ha nem N. János követte volna el a gyilkosságot, akkor miért darabolta fel és égette el az asszony maradványait, amikor tudta, hogy azzal csak bajba sodorta volna magát.

A hentes ügyvédje, Jován László szerint viszont nem állapítható meg az elkövetési magatartás az ügyfele részéről. Szerinte csak a sajtó nagyította fel a védence és a felesége közötti vitát. Az ügyben várhatóan jövő héten születik döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik