Belföld koronavírus

Pozitív vírusteszttel ijesztett rá ismerősére egy budapesti férfi

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint egy férfi az egyik ismerősére ijesztett azzal ijesztett rá, hogy az ismerősének pozitív lett a koronavírus-tesztje, és megy érte a mentő – számolt be kedden az ügyészség a honlapján.

A vádirat szerint a vádlott, egy 51 éves férfi tudomást szerzett tarról, hogy a sértettet a munkahelyén 2020. április 6-án koronavírus tesztnek vetették alá, és ha az eredmény pozitív, akkor aznap este telefonon fogják értesíteni őt. A vádlott az esti órákban felhívta a férfit azzal, hogy a teszteredménye pozitív lett, csomagoljon össze, mert érkezik hozzá a mentő, hogy karanténba szállítsák. A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, azonban  a mentő – mivel a sértett tesztje valójában negatív lett – nem érkezett meg.

A Budapesti XIII. kerületi rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a terheltet, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség pedig félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel a vád szerint egészséget veszélyeztető esemény bekövetkezésének látszatát keltette. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik