Belföld

Azonosították az áldozatukat megkínzó, 20 milliós váltságdíjat követelő zuglói emberrablókat

Újabb két embert sikerült azonosítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozóinak a júliusi brutális zuglói emberrablás feltételezett elköveti közül.

A nyomozás adatai szerint B. György és társai július 6-án délelőtt megjelentek egy 44 éves férfi zuglói házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. A férfinek eltörték a lábát, hogy ne tudjon elmenekülni. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük, ezért másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók három napon belül elfogtak, egy társuk pár nappal később feladta magát a rendőrségen.

A nyomozók az eljárás során azonosítottak további két férfit, akik a nyomozás adatai szerint részt vettek a bűncselekmény elkövetésében: a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen  elfogatóparancsot adtak ki.

Fotó: Police.hu

A BRFK azt kéri, hogy aki a két férfi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett –, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik