Belföld koronavírus

Húsz beteg hunyt el 24 óra alatt

818 újabb fertőzöttet regisztráltak, pedig a második hullámban nem teszteltek még ilyen keveset egy nap alatt.

818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Mindössze 5699 tesztet végeztek el, ami szeptember eleje, a második hullám elindulása óta a legalacsonyabb adat.

Az összes vizsgálat 14,3 százaléka lett pozitív, ez rekordmagas érték. A WHO ajánlása szerint akkor van kontroll alatt a járvány, ha ez a mutató nem megy 5 százalék fölé. 

Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett, 8 723-an pedig már meggyógyultak. Korábban egy nap alatt egyszer sem szedett ennyi áldozatot a vírus Magyarországon.

Az elhunytak közül a legidősebb egy 92 éves férfi volt. A legfiatalabb pedig egy 44 éves férfi, akinél a koronavirus.gov.hu-n azt írták, hogy nem volt ismert krónikus alapbetegsége.

Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Ez az érték azonban egyre kevesebb praktikus értelemmel bír, mivel az alacsony tesztszámok miatt egyre több fertőzött kerül ki a hatóságok látóköréből.

Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 50%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. Az elmúlt 24 órában minden megyében találtak új fertőzöttet. Fontos megjegyezni, hogy a lenti térképen nem az aktív esetek száma látszik, mert arról nem közölnek adatot, hanem az eddig igazolt esetek száma olvasható le megyénként.

627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma folyamatosan csökken szeptember 29-e óta.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik