Belföld

Huszonhat bűncselekménnyel gyanúsítanak egy 15 éves kecskeméti fiút

Huszonhat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a kecskeméti 15 éves fiút, akit vasárnap délután vettek őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A kamasz a gyanúsítás szerint szeptember közepén elkötött egy autót a városban, majd némi autókázás után Kecskemét-Homokbánya területén sorsára hagyta a járművet. A tinédzser nem ismeretlen a rendőrök előtt, hiszen szeptemberben több bűncselekményt is elkövetett.

Szeptember 16-án bemászott egy cég telephelyére, és onnan közel 400 ezer forint értékben vitt el szerszámgépeket, és különböző készülékeket. A következő éjjel visszatért az üzem területére, ekkor készpénzt lopott.

Fotó: Police.hu

Néhány nappal később egy másik vállalat telephelyét célozta meg: itt többek között egy autó indítókulcsát vette magához. De elkötött egy bringát is az egyik lakóház udvaráról.

Fotó: Police.hu

A rendőrség további huszonegy bűncselekmény gyanúja miatt folytat eljárást a tinivel szemben. Ezeket a főként vagyon elleni bűncselekményeket tavaly szeptember és idén augusztus között követte el, de egy kifosztás is szerepel a hosszú bűnlajstromában.

A kecskeméti nyomozók kezdeményezték a kamasz letartóztatását.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik