Belföld

Ma nyár, holnap özönvíz

A napsütést időszakosan szűrheti a változó mennyiségű fátyolfelhőzet, majd délutántól nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés – olvasható a Kiderül.hu-n az időjárás-jelentésben. Kora estétől a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Zivatar környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet ma még általában 24 és 30 fok között alakul, északkeleten lehet ennél pár fokkal hűvösebb. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap aztán reggel, délelőtt főként a középső, illetve a keleti országrészben fordulhat elő eső, zápor, zivatar, eközben pedig nyugat felől határozottan felszakad a felhőzet. Délután az ország döntő részén naposra fordul az idő, inkább csak az északkeleti, keleti határvidéken képződhetnek gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik