Belföld koronavírus

Orbán: Áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok, kivezetjük a hálapénzt

A kormány az orvosi kamara delegációjával tárgyalt, és megállapodtak a béremelésről. Áttörő erejű béremelést fognak kapni az orvosok –  jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán.

Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad – fogalmazott a miniszterelnök.

A tegnapi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatom, hogy reálisan nem számíthatunk a következő év közepénél hamarabb vakcinára.

„Ezért az előttünk álló 7–8 hónapban a kórházaink óriási terhelés alá kerülnek. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra. Ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosaink. Az orvosi kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó bértáblát, javaslatot elfogadtuk” – indokolta a döntést Orbán.

A törvényt hétfőn be is nyújtják a parlamentnek.

Ezzel párhuzamosan abban is megállapodtunk, hogy a hálapénzt kivezetjük a magyar ellátórendszerből.

– tette hozzá a kormányfő.

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Olvasói sztorik