Belföld koronavírus

Müller Cecília: Jelenleg 481 egészségügyi dolgozó koronavírusos

Láthatjuk a számokból, hogy az egész világhoz hasonlóan Magyarországon is emelkedik a fertőzöttek és a halottak száma. A vírus terjedésének aktív szakaszában vagyunk

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján, azok után, hogy rekord sok új fertőzöttet találtak Magyarországon. 1322 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 28 631 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 17 beteg. A halálos áldozatok mindegyike 60 év fölötti és krónikus beteg volt – mondta Müller.

A tisztifőorvos újságírói kérdésre válaszolva elárulta, hogy a járvány kezdete óta 1234 egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust, jelenleg pedig 481 aktív fertőzöttről tudnak. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy mindent el kell követni a továbbadás terjedésének megakadályozására. Müller arról is beszélt, hogy fontos a jó együttműködés az orvossal és az orvos javaslatainak betartása. Az immunrendszer erősítésének fontosságát is kiemelte, többlet C-vitamin és D-vitamin bevitelt javasol és azt, hogy mindenki igyon sok folyadék.

A krónikus megbetegedésben szenvedők pedig oltassák be magukat influenza ellen

– mondta Müller, aki ezek után arról beszélt, hogy 33 óvodában és 6 iskolában van rendkívüli szünet, 121 osztálynál pedig digitális munkarend.

Az iskolai lázmérésről megjegyezte, hogy a lázmérés eredményét befolyásolja a külső hőmérséklet is, vagy akár az is, hogy valaki futva érkezik az iskolába. Éppen ezért csinálják azt, hogy aki a hőmérő szerint lázas, annak 15 perc után újra megmérik a testhőmérsékletét.

Kiss Róbert rendőr alezredes többek között azt mondta, hogy 20 esetben kellett az elmúlt 24 órában azért intézkednie a rendőröknek, mert valaki nem viselt maszkot tömegközlekedésen. Négy esetben történt feljelentés.

kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik