Belföld

Újra kisüt a nap, délután már 27 fok is lehet

Pénteken melegfront érkezik élénk, erős délies széllel, északkeleten helyenként záporok kialakulhatnak, de már vékonyodik, szakadozik a felhőzet.
Hosszabb időszakokra kisüthet a nap, és a déli szél is melegebb időt hoz a térségbe, délután már 19-27 fokot mérhetünk. Melegfronti hatás.

Szombaton napközben csapadék nem várható, túlnyomóan napos időre van kilátás. Az erős, viharos déli, délkeleti szélben 24-30 fokot mérhetünk. Az esti órákban nyugat felől hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, viharos széllel.

Vasárnap a front kelet felé tart, reggel a Dunától keletre, délutánra a Tiszántúlra szorulnak az eső, záporok, zivatarok. A front mögött újra kisüt a nap. A déli, délnyugati szél élénk, erős marad, a legmelegebb órákban 20-26 fok várható.

Hétfőn újabb meleg nap jön. Erős, többfelé viharos délnyugati szélre kell készülni, és a napos időszakokat megszakítva elszórtan záporokra, zivatarokra is számíthatunk. 21-29 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden néhol még erős lehet a szél, a sok napsütés mellett kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. 20-25 fok környékére melegszik a levegő.

kiemelt kép: MTI/Cseke Csilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik