Belföld

Tizenhat drukker ellen emeltek vádat a brutális pécsi tömegverekedés miatt – videón a balhé

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt 16 személlyel szemben emelt vádat a februári Pécsi MFC–HNK Cibalia edzőmeccsen kitört tömegverekedés miatt.

A felkészülési focimeccsre mintegy ötven horvát szurkoló is elkísérte a vendégcsapatot, akik a pálya mellett a biztonsági személyzet által kijelölt kordon mögött szurkoltak csapatuknak, valamint zászlókat helyeztek el a pálya mellett. A mérkőzésre legalább ugyanilyen létszámban érkeztek pécsi drukkerek is.

A meccs közben a két szurkolótábor egymásnak üzengetett, majd  az első félidőben, 1-0-ás hazai vezetésnél mindkét tábor bement a pályára. A biztonsági személyzet ekkor visszaküldte a horvát drukkereket, azonban az egyik pécsi néző egy sörösüveget hajított a vendégszurkolók felé. Ezt követően a pécsi szurkolók megindultak a horvát drukkerek felé és kövekkel, fadarabokkal dobálták őket. Mindezt látva, az ellentábor a pálya melletti kerítést megbontotta és azokkal indultak a pécsi nézők felé.

Ezután a két szurkolótábor tagjai agyba-főbe csépelték egymást a pályán. Amikor a pécsi szurkolók látták az ellenfél létszámfölényét, akkor elhagyták a sportpályát, és a horvát nézők is visszamentek a szurkolóknak kijelölt területre.

Az ügyészség 16 drukkerrel  szemben emelt vádat részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, részben csoportosan elkövetett rendbontás miatt, míg 40 gyanúsítottat megrovásban részesített. Az ügyészség valamennyi elkövető vonatkozásában indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától.

A félbeszakadt találkozót egyébként a magyar együttes nyerte 3-1-re miután a kiérkező rendőrök biztosították a helyszínt.

 

Brutális tömegverekedés a pécsi tesztmeccsen
Negyvennégy szurkolót vett őrizetbe a rendőrség.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik