Belföld koronavírus

Újabb 16 magyar koronavírusos beteg halt meg

848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Elhunyt 16 beteg, így az elhunytak száma 781 főre emelkedett.

Eddig 6118-an gyógyultak meg . Az aktív fertőzöttek száma 20 410. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 53%-a, a gyógyultak 37%-a budapesti. 757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás szerint a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Mint írják, kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az Operatív Törzs jelenleg 29 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 121 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik