Belföld

Népszava: a református egyházé lehet a Kaposvári Egyetem

A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem (SZIE) és a Kaposvári Egyetem (KE) összeolvadásával létrejött intézmény szinte összes, a somogyi megyeszékhelyen működő kara a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön – írja a Népszava. A Kaposváron lévő négy kar – az agrár, a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti – közül háromról tárgyalhatnak, mert az agrár biztosan marad a SZIE-n.

A lap megkereste a református egyházat, amely csak annyit írt, hogy még nincs döntés az ügyben – azaz nem cáfolták a Népszava alapinformációját.

A kaposvári önkormányzat nem reagált a megkeresésre. A lap felidézi: kormánypárti kétharmad május közepén megszavazta a felsőoktatási törvény módosítását, mely többek között arról rendelkezett, hogy a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel, valamint a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karával és az Eszterházy Egyetem gyöngyösi Károly Róbert campusával, majd az így létrejött új universitas 2021. január elsejével alapítványi fenntartásba kerül.

Kiemelt kép: A Kaposvári Egyetem Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett körépülete és jobbra az Egyetemi Kápolna.
MTVA Fotó: Váli Miklós

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik