Belföld

Videón, ahogy lefújják a Röszkénél balhézó és köveket dobáló migránsokat

Őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság azt a három határzár tiltott átlépésével gyanúsított férfit, akiket ma hajnalban fogtak el a Röszkei zavargás  során.

Mint arról korábban beszámoltunk mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán található vasúti síneknél szeptember 30-án. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével észlelték, hogy a migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbálnak meg az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

Ahogy a felvételen is látszik erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök három külföldit elfogtak a határ közelében, több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták. Az elfogott férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A három férfi előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vételük mellett határzár tiltott átlépés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük. A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik