Belföld

Fekete-Győr: Orbán bilincsben akar engem látni

Fekete-Győr András kedden sajtótájékoztatón reagált arra, hogy az ügyészség vádat emelt ellene a rabszolgatörvény-ellenes tüntetésekkel kapcsolatban.

A Momentum elnöke a sajtótájékoztatón elmondta:

Közel két évvel ezelőtt a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába. Akkor azért tüntettem a Kossuth téren, hogy ne kényszeríthessék rabszolgamunkára, fizetett túlórára a magyar munkavállalókat. Azért fogok a vádlottak padjára kerülni, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért.

Fekete-Győr arról beszélt, sosem állt szándékában ártani a rendőröknek, és a rendőrségi tanúvallomások szerint nem is ártott. „Ettől függetlenül politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért” – hangsúlyozta.

A Polt Péter vezette ügyészséggel kapcsolatban elmondta:

Én állok majd vádlottak padjára azért, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért. Nem Szijjártó Péter, aki egy korrupt oligarcha jachtján töltötte a nyarat napi 7 millió forintért. Nem Tiborcz István, aki az adófizetők pénzét ellopva lett milliárdos. És nem Polt Péter, aki sunyi hallgatásával, a markát tartva, a bűnözőket védve ezt lehetővé tette.

Szerinte a Fidesz retteg attól, hogy a Momentum tovább erősödik. „Ezért akar engem bilincsben látni Orbán Viktor” – tette hozzá.

Kiemelt kép: Momentum Mozgalom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik