Belföld

Rendőrök állították elő tárgyalása után a szegedi képviselőt

Két tárgyaláson is meg kellett jelennie a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőnek. Mindkét tárgyalás botrányosan ért véget, pontosabban szakadt félbe: Szabó szerint a bíróság és a bírónő is elfogult, ezért kivonult a tárgyalásokról – írja a szeged.hu.

A portál azt írja, hogy a hódmezővásárhelyi parkolóház előtt Békés megyei rendőrök várták Szabót, aki ellen eljárás indult, mert március 18-án az autójával keresztbe állt a villamossíneken az Anna-kútnál. Szabó Bálint a Szeged Televíziónak ezt végül meg is erősítette. „A szegedi közgyűlési képviselőt a békéscsabai rendőrök előállították” – írja a szeged.hu.

Az atv.hu szerint Szabó összeveszett a tárgyaláson a bíróval. A képviselő rágalmazási perben állt a bíróság elé, ám engedély nélkül elhagyta a termet, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. De nem ezért vették végül őrizetbe, hanem a villamosos akciója miatt.

Frissítünk!

Szabó Bálint cikkünk megjelenését követően azt írta lapunknak: valótlanul állítottuk, hogy a rendőrség őrizetbe vette. Mivel a hírünket a szeged.hu közlésére alapoztuk, Szabó levelének kézhezvétele után megkerestük a rendőrséget az ügy körülményei felől érdeklődve, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

 

„Hódmezővásárhelyen 2020. szeptember 28-án 11 óra 15 perc körül a Békés megyei rendőrök elfogtak egy szegedi férfit, akinek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása miatt elrendelte a körözését. A férfit a rendőrjárőrök előállították a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon bocsátották.”

 

Cikkünket ennek megfelelően pontosítottuk.

Korábban a Délmagyar írta meg Szabóról: a szombathelyi születésű férfi volt már fideszes támogatású független polgármesterjelölt a Vas megyei Csepregen, MSZP-tag és a Fiatal Baloldal Vas megyei elnöke, Szegeden porszívóügynök, a Demokratikus Koalcíió városi szóvivője, majd a Szeviép-alvállalkozók érdekvédője. Egyszer azt állította, ott volt Eduardo Rózsa-Flores lakásán, amikor az MSZP három vezető politikusa elhozta az őszödi beszéd hangfelvételét.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik