Belföld

Lövedék csapódott egy babakocsiba Egerszólátnál

Babakocsiba csapódott egy lövedék Egerszólát mellett, írja az Egri Ügyek. A Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanyán a tulajdonosok szeptember első hétvégéjén egyik nap nagy csattanást hallottak, azután pedig egy lövedéket találtak gyermekük babakocsijában. Az eset során senki sem sérült meg.

A rendőröket az esetet követően egyből értesítették, a hatóságok pedig kapcsolatba léptek az illetékes vadásztársasággal, azonban mint kiderült, senki nem vadászott a környéken ekkor, a talált lőszer pedig katonai felhasználásra készült: Sirok irányából érkezhetett, a körülbelül másfél kilométerre lévő Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. lőszergyárából.

A lap értesülései szerint a gyár beismerte, hogy tőlük származik a lövedék, ami valószínűleg gellert kapott, ezért csapódott be a babakocsiba.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A lőszergyár úgy nyilatkozott, hogy mivel a nyomozás még jelenleg is folyik, ezzel kapcsolatban nem nyilatkoznak, de minden információt megadtak a rendőrségnek, amit kértek tőlük, valamint, ahogy minden baleset ügyében, belső vizsgálatot is folytatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik