Belföld koronavírus

Hamarosan meg kell nyitni a kiskunhalasi mobil járványkórházat

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását, és a járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat, erről beszélt az M1 híradójának dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató a baon.hu tudósítása szerint.

Mint mondta, a koronavírus-gyanús betegeket egyéni izolációban helyezzük el, tehát egy kórteremben kizárólag egy gyanús beteg van.

Huszonhét kórterem áll rendelkezésünkre, és ahhoz, hogy a betegutak ne keveredjenek, ezeknek a kórtermeknek járványügyi szempontból két ajtaja van. Az egyik az épület belső folyosója felé néz és hermetikusan lezárt, nem nyitható ki. A másik ajtó az udvarról, kívülről közelíthető meg. Ezeket csak akkor nyitjuk ki, amikor a kollégák dolgoznak és be kell menniük a kórterembe, egyébként zárva tartjuk őket

– magyarázta.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A kórházban jelenleg a náluk kezelt negyvenkét páciens közül három férfi és egy nő beteg van lélegeztetőgépen.

Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal

– nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs.

Arról is beszélt, elmondása szerint a jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni

– tette hozzá a főigazgató.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik