Belföld koronavírus

Orbán Viktor a második hullámtól sem tart – videó

A kormányfő szerint minden feltétel adott a védekezéshez.

Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet. Ezt mondta Orbán Viktor a koronavírus-járvány elleni védekezésről a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban.

Az MTI szerint a kormányfő az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is.

Operatív törzs // Operational Group

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 25., péntek

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet. A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta – tette hozzá Orbán –, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll.

Vannak ugyan  „lezsírozott” járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges. Ugyanakkor a betegek száma valószínűleg emelkedni fog,

és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk

– mondta Orbán Viktor.

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban szeptember 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik