Belföld

Száz köbméter illegális hulladékot hordtak egy pécsi tájvédelmi területre

Körülbelül száz köbméternyi építési hulladékot helyeztek el illegálisan egy természetvédelmi terület mellett Pécsett – írta a Szabad Pécs.

A portál szerint a hatóságok figyelmét helyiek hívták fel, hogy a pécsi Ezeréves Gesztenyés közvetlen közelébe illegálisan hordják a hulladékot, a hírek szerint tetten is érték a szemetelőket. A cikk szerint egy új pécsi Mecsek-oldali társasház építését megelőző bontásból vihették a pécsbányai területre a törmeléket.

Az ügyben a Szabad Pécs megkereste a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát, amelyhez még szerdán érkezett névtelen bejelentés az illegálisan lerakott építési hulladékról. A hatóság azt közölte, hogy már másnap szemlét tartott, amikor két teherautó ismét szemetet akart borítani a területre. Ezt a kormányhivatal helyszínen lévő munkatársai megakadályoztak, és hatósági eljárás indult.

Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője is megszólalt az ügyben, közösségi oldalán tette közzé, hogy megdöbbentették a történtek, számára pedig „nyilvánvaló, hogy a konkrét eseten túl rendszerproblémák is vannak. A hatóságot meg kell erősíteni, és ki kell dolgozni a feldolgozás rendszerét″ – írta a politikus.

Kiemelt kép:  MTI / Manek Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik