Belföld

Az SZFE dolgozói sztájkot hirdettek, a kuratórium azonnal be is kérte a névsort, hogy kik vesznek rajta részt

A mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le. Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Megegyezés a mai napon sem született, a tárgyalások holnap folytatódnak.

– közölte az SZFE sztrájkbizottsága.

A levél szerint az egyetem dolgozói tegnap két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel. Ma reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadjuk a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak. A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a NAIH-nál, véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt az adatok átadásának.

– tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik