Belföld

Rárepültek a Fecskeházra Seszták Miklós ismerősei

Kisvárdán az ellenzék szerint csak a törvényesség látszata miatt írtak ki pályázatot.

Kisvárdán 11 lakást újított fel több mint 190 millió forintból az önkormányzat. Utána azokra ugyan pályázatot írtak ki, de a helyi ellenzék szerint feleslegesen. A Szabad Európának az mondták, a Fecskeházban kiosztott lakások többségénél nem a kritériumok számítottak.

A Szabad Európa megszerezte az „Esély Otthon Kisvárdán” című lakhatási pályázat feltételrendszerét, amely igazolja, a program a fiatal párok közös életkezdését volt hivatott segíteni. Ehhez képest Horváth Attila jobbikos önkormányzati képviselő szerint akad egyedülálló, a 11 pályázóból pedig 6-7 úgy kaphatott lakást, hogy pontosan tudják róluk, valamilyen módon kötődnek a volt fejlesztési miniszterhez, Seszták Miklóshoz, illetve a családjához.

Szerinte az sem véletlen, hogy a pályázatokról végül nem a Szociális Bizottság döntött. Úgy véli, azért „rakták át a Fecskeház ügyét a Jogi – és Ügyrendi Bizottsághoz”, mert abban nincs ellenzéki képviselő.

Ha a Szociális Bizottság tárgyalta volna a pályázók ügyét, akkor a rászorultsági alapot tekintve biztosan nem ezek az emberek kapnak ingyen lakásokat. Gondoljunk bele: ezek az emberek jól keresnek és még csak lakbért sem kell fizetniük miközben még egy hajléktalan embernek is fizetnie kell egy éjszakai melegedőért.

Nagy Kálmán, a DK önkormányzati képviselője szerint a pályázat csak kirakat volt a törvényesség látszatához, hiszen valójában

egy ember döntött a lakások kiosztásáról, az pedig Seszták Miklós volt.

Keresték Kisvárda polgármesterét is. Leleszi Tibor közölte: azt sem tudta, hogy nem a Szociális Bizottság döntött a pályázatokról. Azt ígérte, következő tárgyalása után válaszol a  kérdésekre. Azóta még nem híva vissza a Szabad Európát.

Kiemelt kép: Báthory Róbert / Szabad Európa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik