Belföld koronavírus

Kunetz: Ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kórház kapcsán

A budapesti Uzsoki utcai kórházból folyamatosan vezénylik át az intenzív terápiás szakdolgozókat más koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézményekbe, derül ki a Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő által megosztott dokumentumokból – írja a hvg.hu.

A szeptember 24-i rendelet értelmében az Uzsokinak 5 szakápolót, 3 intenzív szakorvost, 2 intenzív/belgyógyász rezidenst kell küldenie a Dél-Pesti Centrumkórházba, Szent János kórházba 4 intenzív szakápolót, 1 belgyógyász szakorvost, míg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2 szakápolót és 2 belgyógyász szakorvost.

Kunetz azt írja: ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kapcsán. Az adatok szerint az intézménynek 23 intenzív terápiás szakdolgozójából 9-et, a 27 intenzív terápiás orvosból pedig hármat kell átadnia, így csak az intenzív osztályról 12 főt vezényelnek át.

A szakértő közölte:

Hacsak nem találnak más osztályokról is intenzív terápiás végzettségű orvosokat, ápolókat, ami ebben az esetben, ha valóban az intenzív osztályt fogja terhelni a vezénylés, egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddigi kapacitást megfelezik, műtéteket állítanak le, betegeket küldenek máshova.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik