Belföld

A Terrorelhárítási Központ bányamentési gyakorlatot tartott

A Terrorelhárítási Központ közleményben jelentette be, hogy csütörtökön a belügyminiszter jelenlétében bányából történő mentési gyakorlatot tartott a gyöngyösoroszi ásványbánya területén és a mátraszentimrei függőaknánál.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a Dunán elsüllyedt Hableány turistahajó mentési műveleteit követően rendelte el a magasból és mélyből való mentési képesség kialakítását a TEK-ben. A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter elvárása volt, hogy a szervezet felkészüljön a különféle váratlan helyzetekre.

A TEK kötéltechnikai mentőcsapata már 2019 augusztusában megkezdte a mentési képességek vizsgálatát, kifejezetten a fúrással egybekötött, mélyből mentés fejlesztése érdekében és a kötéltechnikai mentőcsapat több közös gyakorlaton vett részt a BM OKF HUNOR mentőszervezetével, valamint a Magyar Barlangi Mentőszolgálattal

– írta a TEK.

A gyakorlat a belügyminiszter és számos rendészeti és bányamentési szakember jelenlétében zajlott. A végrehajtásban segítséget nyújtottak a HUNOR mentőcsapat munkatársai is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik