Belföld

Nyakunkon a rossz idő: viharok, zivatarok csapnak le nemsokára

Viharok, zivatarok, borult, felhős ég – ezek fogják a leginkább jellemezni a hét második felét az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

  • Ma az ország legnagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, de kora délelőttig néhol lehetnek erősen felhős területek is. Északkeleten, keleten valószínű elszórtan zápor, helyenként zivatar.
  • Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, néhány órás napsütés elsősorban a Tiszántúlon várható. Délelőtt még inkább csak a nyugati és északi megyékben, délután már másutt is egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani.
  • Szombaton eleinte erősen felhős vagy borult idő lesz, majd napközben a Dunántúlon már elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Az éjszaka folyamán sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is.
  • Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak. Az északkeleti megyékben is egyre kevesebb helyen várható eső, majd estétől délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezhet.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik