Belföld

Módszeresen nyúlták le a belvárosi bárok vendégeit, egy marokkói férfit gyanúsítanak

Rendszeressé váltak a készpénz- és telefonlopások több Széchenyi István téren található bárban is. Egy olvasónk azzal kereste meg lapunkat, hogy a barátnőjével volt szórakozni a Bob bárban, amikor hajnal négy körül észrevették, mindkettejüknek eltűnt a telefonja.

Amikor bementünk a rendőrségre, akkor derült ki, hogy az elmúlt hetekben milyen nagy mértékben megnőtt a telefon- és készpénzlopások száma ezen a két szórakozóhelyen, és hány lány érkezett, hogy feljelentést tegyen

– mondta olvasónk, akit a leginkább az háborított fel, hogy – állítása szerint – semmiféle segítséget nem kapott a szórakozóhely biztonsági őreitől. „Mindenre azt felelték, hogy ilyen még nem fordult elő nálunk, úgyhogy nem tudunk segíteni” – tette hozzá olvasónk.

Megkerestük a nő által említett bár üzletvezetőjét is, hogy megtudjuk, mit tettek azért, hogy megakadályozzák a sorozatos lopásokat. Arra is szerettünk volna választ kapni, miért nem volt segítőkészebb a biztonsági személyzet.

Ez egy nagyon sajnálatos esemény. Tudomásom szerint a tolvaj gyakorlatilag végigment az összes belvárosi szórakozóhelyen. Az viszont nem igaz, hogy nem próbáltunk segíteni az áldozatokon. Folyamatosan néztük a biztonsági személyzettel a bárban lévő kamerák felvételeit, és a rendőrséggel együttműködve át is adtuk a hatóságoknak ezeket a felvételeket

– mondta lapunknak a bár üzletvezetője.

Megkerestük a BRFK-t is az ügyben, amely kérdéseinket követően közleményt adott ki a bárokban történt lopásokkal kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy az V. kerületi rendőrök pénteken és szombaton is akciót tartottak több belvárosi szórakozóhelyen a szeptember tizedikétől megszaporodó lopások miatt. Az egyik bár törzsvendége pedig segített nekik a zsebes megtalálásában.

A  lopásokkal gyanúsítható 34 éves marokkói férfit végül vasárnap hajnalban fogták el az egyik Széchenyi István téri diszkóban. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi albérletében, ahol 26 telefont, közel kétmillió forintnyi készpénzt és mások nevére kiállított okmányokat találtak az egyik bőröndjében. Értesüléseink szerint a bécsi lakcímmel rendelkező férfi nem ismerte be a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. A rendőrség kezdeményezte a férfi letartóztatását, a megtalált telefonokat és okmányokat pedig visszaadta a tulajdonosaiknak.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik