Belföld

Megzsarolta, elvette a pszichés beteg pénzét egy orosházi nő

Folytatólagosan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 37 éves büntetlen előéletű helyi nő letartóztatását, aki azzal fenyegette meg az ismerősét, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt.

A nő pénteken dél körül becsengetett egy pszichés betegség miatt gondnokság alatt álló ismerőséhez, amikor tudta, hogy nincs otthon az őt gondozó édesanyja. Miután a nő beengedte, azt követelte tőle, hogy adja el a táblagépét és az azért kapott pénzt adja át neki, ellenkező esetben elvágja a torkát.

A megfenyegetett nő félelmében levitte a táblagépet egy közeli számítógépes üzletbe, ott letétbe helyezte és az ezért kapott tízezer forintot visszavitte a lakásba és ott átadta a zsarolójának. Délután négy után nem sokkal a gyanúsított a visszament a nővel üzletbe, ahol a beteg a fenyegetések miatt további ötezret kért az eladótól, majd azt is átadta az őt zsaroló nőnek. A bűncselekménnyel okozott 15 ezer forintos kár nem térült meg.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére azért került sor, mert alappal feltételezhető volt, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén további fenyegetéssel a befolyásolható sértettet vallomásának visszavonására, megváltoztatására bírná rá, és ezzel a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a nőt.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik