Belföld

Naponta rabolta ki az idős szüleit egy férfi a kisgyereke előtt

Többszörösen minősített rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki naponta bántalmazta, és rabolta ki az idős szüleit.

Az évek óta tudatmódosító szereket fogyasztó kiskunhalasi férfi évek óta szülei háztartásában él. A férfi tavaly szeptemberben elveszítette a munkáját és rendszeres jövedelmét, így a „kristály” és „herbál” elnevezésű drogok megvásárlására nem volt pénze. Ettől kezdve a férfi a szüleivel és a velük egy háztartásban élő kiskorú gyermekével is egyre agresszívebben viselkedett, ok nélkül kiabált, a lakás berendezési tárgyait szétverte, megrongálta és naponta átlagosan négyezer forintot követelt tőlük.

A férfii a pénz megszerzése érdekében többször is falhoz szorította és fejen ütötte az édesanyját, édesapját lökdöste, továbbá őket rendszeresen a megölésükkel, házuk felgyújtásával fenyegette. A drogos férfi a fenyegetések során több alkalommal is kést vett a kezébe és azt idős szülei felé tartotta illetve az asztalba, székbe beleszúrta. A férfi megromlott egészségi állapotú szülei az erőszak és fenyegetések hatására a követelt pénzt utóbb mindig átadták. A férfi tudatmódosító szerekre költötte a pénzt.

Végül idén március közepén a férfi a szerhasználat miatt rosszul lett, önmagát és mást veszélyeztető állapota miatt a mentők rendőri segítséggel kórházba szállították. Szülei félelmükben a rokonokhoz költöztek.

A férfi közel fél éven át mintegy 700 ezer forintot rabolt szüleitől, akik a megtakarításukból, majd a nyugdíjukból adtak pénzt neki úgy, hogy utóbb a saját és unokájuk megélhetése is veszélybe került, s a rokonaik anyagi segítségére szorultak. Ráadásul a férfi mindezeket gyermeke szeme láttára követte el, ami a kiskorú gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik