Belföld koronavírus

Orbán bejelentése után az egyik labor felfüggesztette a lakossági tesztelést

A PentaCore Laboratórium Facebook-oldalán tájékoztatott arról a tegnapi napon határozatlan ideig felfüggeszti a lakossági mintavételezést a SARS-COV2 koronavírus PCR vizsgálatok tekintetében. A posztot az Mfor.hu szúrta ki.

A bejegyzés szerint:

Laboratóriumunk vezetése kiemelten fontosnak tartja a pácienseink és munkatársaink egészségvédelmét és a minőségi munkát, amelyet a 14 év alatt Önök is megszokhattak tőlünk. Jelenleg ezt nem tudjuk tartani a hatósági áras PCR vizsgálat tekintetében, így felfüggesztjük a mintavételt covid-PCR-re.

Az Mfor cikke szerint a kommentekben arról írnak, hogy a magán egészségügyi szolgáltatók a magasabb árakat többek között az emberek biztonságát védő szigorú munkafeltételek miatt alakították ki, így viszont marad a tömeges állami mintavétel.

Orbán Viktor kormányfő szerdai bejelentése szerint 19 500 forintban határozták meg a vizsgálatok maximált árát. A Népszava pénteki lapszámában írt arról, hogy a hatósági ár miatt a teljes tesztpiac bedőlhet. Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász a lapnak arról beszélt, hogy a magánszolgáltatók napi 3500-4000 tesztet végeznek, ez a kapacitás pedig eltűnhet: a miniszterelnök által megnevezett összeg ugyanis csak a laborköltséget fedezi.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik