Belföld

Maradandó egészségkárosodást szenvedett a Zuglóban brutálisan összevert kalauz

Pénteken az előkészületi üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolt fiatalnak a büntetőpere, aki brutálisan összeverte a kalauzt 2018 áprilisában a Zuglói vasútállomáson.

A férfi a kora reggeli órákban jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra a Nyugati Pályaudvaron. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott azonban közölte vele, hogy ez nem lehetséges, hanem pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni.

Az utas erre lökdösni kezdte a jegyvizsgálót, majd mindketten leszálltak a Zugló Vasútállomásra beérkező vonatról. A férfi észlelte, hogy a kalauz rendőri segítséget kért, ezért kiabálni kezdett vele, majd ököllel többször is arcon és fejen ütötte, valamint megrugdosta. A bántalmazás következtében a kalauznak három helyen eltört a bokája, a teste pedig több helyen is megzúzódott, s meg is kellett műteni.

Az elkövető a mai előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A kalauz jogi képviselője által benyújtott orvosszakértői vélemény azonban a jegyellenőr maradandó egészségkárosodását valószínűsíti. Mivel így az eljárás ügyiratai már nem támasztják alá az  elkövető nyilatkozatát, ezért a bíróság azt nem tudta elfogadni, s tárgyalásra utalta az ügyet.

A következő tárgyalás november végén lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik