Belföld koronavírus

A Testnevelési Egyetemen sorra kerülnek elő a koronavírusos hallgatók, mégsem állnak át digitális oktatásra

A Testnevelési Egyetem annak ellenére sem áll át digitális oktatásra, hogy naponta több diákjukról derül ki, pozitív lett a koronavírustesztje, írja a Hvg.hu.  Ráadásul a Testnevelési Egyetem alapszakos tárgyai között ott vannak a küzdősportok vagy a futball is például, ahol nem csak a távolságtartás kivitelezhetetlen, de a konkrétan elvárás a fizikai kontaktus.

A lap szerint az egyetem Neptunon keresztül egyetlen fertőzöttről tájékoztatta a diákokat, azóta viszont zárt csoportokban folyamatosan kerülnek elő olyanok, akik azt állítják, pozitív lett a tesztjük. A Hvg.hu forrása napi tíz-tizenöt esetről hallott.

Az egyetem diákjai közül forrásunk szerint sokan aggódnak a koronavírus miatt: az egyik, a diákok kérésére meg nem nevezett szak levelezős mesterképzésének hallgatói közös levelet küldtek az egyetemnek szeptember 3-án. Az e-mailben előbb azt sérelmezték, őket csak vasárnap tájékoztatták az első fertőzött diákról, miközben miközben a diák már pénteken jelezte a problémát az intézmény felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik