Belföld

Betontömböt tett a Debrecen felé tartó intercity vonat elé

Pénzbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt 27 éves férfit, aki egy betontömböt tett a sínpályára, egy intercity vonat elé. A bíróság közlekedés biztonsága elleni bűntettben mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt 392 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, illetve kötelezte őt az eljárás során felmerült 78 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

A férfi 2018 nyarán Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatest mellett sétált a gyermekkorú ismerősével. Ebben az időben közlekedett Nyíregyháza felől Debrecen irányába egy intercity vonat, amelyen a mozdonyvezetőn és a vonatkísérőn kívül 120 utas tartózkodott.

A férfi egy 40×40 centiméteres betontömböt helyezett a sínpályára az érkező vonat elé. A mozdonyvezető ezt észlelve a 100 km/h-val közlekedő vonat sebességét 76 km/h-ra csökkentve fékezett, az ütközést azonban már nem tudta elkerülni, a mozdony a betontömböt a sínekről kiütötte.

Az eset során a mozdonyban anyagi kár keletkezett, de személyi sérülés szerencsére nem történt. A férfi a magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette. A bűncselekményben a gyermekkorú nem vett részt.

A bíróság döntése nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg az elkövető tudomásul vette az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik