Belföld koronavírus

Jól teszik, ha leszállítják – mondta az orrát el nem takaró maszkot viselő férfi a maszkot nem viselőkről

Mostantól kötelező szabályosan szájmaszkot viselni a buszokon és vonatokon. Aki nem teszi, azt leszállítják a buszról, vonatról, illetve aki nem együttműködő, az ellen szabálysértési eljárást indíthat a rendőrség, 50 ezer forintos büntetés is lehet a vége. Az ATV elment néhány helyre, hogy megnézze, mi most a helyzet.

A Nyugati pályaudvaron, a Népligetben a buszpályaudvaron és Pécsen voltak. A többség hordja a maszkot rendesen. De azért messze nem mindenki. A dél körüli egyik vonaton – ahol eléggé szellősen ültek az emberek, hiszen akkor alig utazott valaki – látszik, hogy van, aki nem hord maszkot. Aztán az egyik megszólított nő mondja, hogy őt zavarja a maszk, nem szereti – a maszk pedig a nő orráig ér.

Egy idős férfi nagyon helyesli, hogy leszállítják a buszokról, vonatokról a maszkot nem viselőket – és mindezt úgy mondja, hogy a maszkot ő is orr alatt viseli. Pécsen az egyik nő gázálarcnak mondja a maszkot, nem kedveli, de elmondása szerint ha előírták, hát viselni kell – mindezt úgy mondja, hogy a maszk le van húzva.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik