Belföld

Felmenthetik a felesége szemét kinyomó tárnoki gyilkost

Felmenthetik azt a mentális problémákkal küzdő K. Zsoltot, aki egészen horrorisztikus módon végzett a feleségével tavaly novemberben Tárnokon. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette az értesüléseinket, megkeresésünkre ugyanis azt mondta, hogy az ügyészség kényszergyógykezelést indítványozott a vádlottal szemben.

A férfi és a nő már  húsz éve ismerik egymást, és nyolc évvel ezelőtt össze is házasodtak. A férfi bipoláris affektív zavarban szenved, gyógyszereit rendszertelenül szedte, az orvosi kezelésekre sem a megfelelő gyakorisággal járt. Az asszony tisztában volt a férje betegségével, s az orvosi ellátását is gyakran ő kezdeményezte. Tavaly szeptemberben annyira leromlott a férfi egészségi állapota, hogy a kezelőorvosa munkaképtelennek nyilvánította. Októberben az orvos új gyógyszert írt fel a beteg számára, akinek az állapota a készítmény hatására nem javult, hanem inkább romlott.

Emiatt november 7-én felesége kíséretében a férfi ismét felkereste orvosát, aki új gyógyszert írt fel számára. Miután a vizsgálat véget ért, a házaspár hazatért és a férfi különböző kapszulákat vett be. Másnap hajnalban a férfi felébredt, dühös lett és úgy érezte, hogy a felesége korlátok közé szorítja. Amikor a feleségéhez szólt, és a nő válaszolt neki, akkor a férfi úgy érezte, hogy az ördög szól hozzá.

K. Zsolt ekkor megkötözte az asszony kezeit, magához vett egy kést, kinyomta a neje szemeit, többször is megszúrta, majd agyonverte egy sólámpával. A férfi a bűncselekmény után kora reggel kocsival bement az érdi rendőrségre, majd bejelentette, hogy megölte a nejét. A szakértői vélemény szerint a férfi nem volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor.

Mindezekre való tekintettel az ügyészség kényszergyógykezelést indítványozott a bűnösségét beismerő férfival szemben. Ennek elrendelésére akár már a csütörtöki előkészületi ülésen sor kerülhet.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik