Belföld

Mérget kevert barátnője málnaszörpjébe egy jászapáti férfi

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken annak a jászapáti férfinak a pere, aki málnaszörpbe kevert méreggel akarta megölni a barátnőjét, hogy megszerezze az örökséget.

Tóvizi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtótitkára megkeresésünkre azt közölte, hogy az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett  emberölési kísérlettel vádolt férfi tagadta az ölési szándékot, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A nő magához szerette volna kötni a férfit, ezért közel egy évtizeddel ezelőtt elhitette vele, hogy nagyobb vagyont örökölt. Még egy valótlan tartalmú végrendeletet is mutatott a férfinak, azért, hogy az elhiggye, hogy valóban létezik az örökség.

A férfinak 2018 decemberében anyagi gondjai adódtak, ezért pénzre lett volna szüksége. A férfi még ekkor sem tudta, hogy nem létezik az örökölt vagyon, ezért az általa hitt örökség megszerzése érdekében elhatározta, hogy megöli a barátnőjét. A férfi kálium-kloriddal kívánta megmérgezni a párját, amely nagy mennyiségben az emberi szervezetben szívmegállást, és így halált is okozhat.

A férfi egy teáskanálnyi kálium-kloridot két dl-es pohárban összekevert málnaszörppel és vízzel, majd a keveréket lefagyasztotta. Az így elkészült jégkásával másnap megkínálta a nőt, aki azonban a kóstolást követően nem volt hajlandó mindet elfogyasztani, mert a jégkása rossz ízű és maró hatású volt.

A nő szervezetébe jutott anyag, de még az egész pohár jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a nő halálát a csekély mértékű tartalma miatt. A férfi akár 20 évig vagy életfogytig tartó börtönt is kaphat minősített emberölés kísérlete miatt. A következő tárgyalás november közepén lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik