Belföld

Kásler Miklós mélyen elítélte a vírustagadókat

Az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán mélyen elítélte a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. Idézzük Kásler Miklós írását.

 A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik.

Ez méltatlan azokhoz az orvosokhoz, egészségügyi dolgozókhoz, akik hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában. A járvány első hulláma idején a nemzet nagy erőfeszítéseket tett, hogy a vírus ne szabadulhasson el, de az eredményesség miatt hangosabbak lettek a vírusszkeptikus hangok – tette hozzá a tárcavezető.

Éppen ezért újra és újra ki kell mondanunk, hogy az új típusú koronavírus nem egyszerű influenza, hanem az emberéletet kioltani képes kór, amelynek a veszélyességét, jelentőségét és egyáltalán létezését tagadni talán a legsúlyosabb morális bűn. Az emberek életének védelmére esküt tevők felelőssége és kötelessége most egyértelműen az, hogy a nyilvánosság figyelmét minden lehetséges módon a járvánnyal szembeni védekezés fontosságára irányítsák.

A tárcavezető végül idézte a hippokratészi eskü egyik legfontosabb gondolatát, salus aegroti suprema lex esto, vagyis a „beteg üdve a legfőbb törvény”. Mint írta ez valamennyi egészségügyi dolgozót, orvos-miniszterként őt is, élete végéig kötelezi.

Mélyen elítélem a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi…

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. szeptember 10., csütörtök

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik