Belföld

Leszedette a tankerület egy újbudai iskoláról az SZFE-t támogató molinókat

A héten az SZFE mellett kiálló feliratok jelentek meg a XI. kerületi József Attila gimnázium homlokzatán, de miután egy járókelő bejelentést tett a Klebelsberg Központnál, a tankerület megkérte az igazgatót, hogy szedjék le a molinókat – írja a 444.

Juhász András igazgató a portálnak elmesélte, hogy néhány diák kereste meg azzal, hogy élve a szabad véleménynyilvánítás lehetőségével, kitehetnek-e az SZFE-vel szimpatizáló molinókat.

Igent mondtam, hiszen erre neveltük őket, arra, hogy szabadon fejtsék ki a véleményüket, milyen alapon tiltottam volna meg nekik ezek után?

– magyarázta döntését az igazgató, aki hozzátette, hogy a molinók nem az ő személyes véleményét, vagy a tantestületét, sőt mégcsak nem is úgy általában az iskola diákjaiét tükrözték, hanem a diákok egy részéét. Az igazgatót viszont tegnap felhívta telefonon egy járókelő azzal, hogy látta a feliratokat és megkérdezte, hogy politizál-e az iskola. Az igazgató elmagyarázta, hogy nem politizáltak, de az illető  azonnal bejelentést tett a Klebelsberg Központnál, a tankerület pedig megkérte az igazgatót, hogy szedjék le a molinókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik