Belföld

Segítség helyett fotózta fuldokló párját egy pilisvörösvári férfi, meghalt a nő

Tagadja a bűnösségét az a 39 éves  pilisvörösvári férfi, aki tavaly áprilisban nem nyújtott kellő időben segítséget a fuldokló élettársának.

A nő bedugta a fejét a hálószobájában lévő ágy fölé felfüggesztett edzőkötél egyik szárába. Amikor azonban az ágyon ülve előrehajolt, megfeszült a kötél.

A szintén a lakásban tartózkodó párja észrevette, ám nem szabadította ki azonnal. Elővette mobiltelefonját, lefényképezte és csak ez után emelte ki az akkor már eszméletlen nő fejét a kötélből. Ezt követően már hiába értesítette a mentőket, majd próbálta újraéleszteni, elkésett, a nő megfulladt.

A rendőrök a tényállás tisztázásához szükséges valamennyi adatot begyűjtötték, a tanúkat felkutatták és kihallgatták, szakértőket rendeltek ki, s bizonyítási kísérletet tartottak. A bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy ha a férfi azonnal kiszabadította volna a nőt és időben megkezdte volna  az újraélesztését, akkor megmenthette volna életét.

A segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított férfi nem ismerte el a bűnösségét, és panaszt tette a gyanúsítás ellen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta a nyomozást, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik