Belföld

A Mazsihisz elnöke plágium miatt kirúgta a rabbitestület elnökét

Szerdán azonnali hatállyal elbocsátották posztjáról Róna Tamást, a Mazsihisz Rabbitestületének elnökét.

Róna Tamás kirúgási ügyéről a Magyar Nemzet számolt be. A cikkből kiderül, hogy az elbocsátás az indoklás szerint azért történt, mert az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen leadott egykori diplomáját túlnyomó részben jelzés nélküli átvételekből, azaz plagizált szövegekből állította össze.

A kormánylap az elmúlt hetekben szinte napi rendszerességgel szerepeltette Rónát, aki aztán a lap hasábjain rendszeresen kritizálta és támadta Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét többek között azt állítva, hogy méltatlanná vált pozíciójára.

A Magyar Nemzet a hitközség augusztus végén lezajlott tisztújítása előtt még az őszinte kormánybarátság hiányával is megvádolta Heislert. A lap az elmúlt hetekben gyakorlatilag külső kampányt folytatott a Mazsihisz vezetője ellen, és ebben a kampányban a rabbitestület elnöke volt a támogatott fél.

A lap azt állítja, hogy a kirúgás is az elmúlt hetek eseményeivel van összefüggésben.

Mazsihisz egyébként szerdán egy közleményt jelentett meg, amelyben azt írták, hogy a Mazsihisz vezetősége elítél minden olyan törekvést, amely a valós párbeszéd és értékteremtő munka helyett a közösségi médiában és a hazai sajtóban jelentet meg alaptalan, rágalmazó, uszító, esetenként alpári stílusú tartalmakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik