Belföld koronavírus

Újabb 476 koronavírus-fertőzöttet találtak, elhunyt két idős beteg

476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 10 191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630, 3990-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5571. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás szerint ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Figyelmeztetnek, a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését.

Kiemelt kép: A városgondnokság munkatársa fertőtleníti a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadát 2020. szeptember 9-én. (MTI/Vasvári Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik