Belföld

Hiller Istvánra bízták a feloszlatott Pest megyei MSZP újraszervezését

A MSZP vezetése feloszlatta fel a párt Pest megyei szervezetét, így az eddig Fekete Zoltán vezette szervezet küldöttei nem vehetnek részt a szocialisták szeptember 19-én esedékes tisztújító kongresszusán.

A 24.hu információi szerint Tóth Bertalan pártelnök szerdán körlevélben tájékoztatta a párttagságot az oszlatásról.

Az országos elnökség szerint augusztusban alapszabály-ellenesen események sora zajlott a megyében, amelyek lehetővé tették, hogy a kongresszusi előkészületek, többek között a jelölő bizottságok felállítása során kizárólag Fekete Zoltán emberei kerüljenek pozíciókba.

Molnár Zsolt tájékoztatása szerint „csak olyan helyekre küldték ki a meghívókat, akikről azt gondolták, hogy a saját csapatukat erősíti majd”.

Molnár szerint a kongresszusig hátralévő rövid időszak nem elég arra, hogy helyrehozzák a hibákat, és megismételjék a küldöttállítást, ezért egy megoldás maradt, a szervezet feloszlatása. Hangsúlyozta, senkinek nem szűnt meg a párttagsága, fél éven belül mindenki csatlakozhat valamelyik szervezethez.

A Pest megyei szervezet újjászervezéssel Hiller Istvánt bízta meg az országos elnökség.

Fekete Zoltán viszont nem hagyta annyiban a dolgot, az oszlatás után a kormánylapnak azt mondta: biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja, a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és esetleges elnöksége.

Fekete a 24.hu-nak azt mondta, bizonyítékai vannak rá, hogy az előkészületi eljárás szabályosan zajlott.

A Pest megyei szervezet volt, Mesterházy Attila egykori pártelnök legnagyobb támogatója, így a kongresszuson is az ő társelnöki megválasztását képviselték volna a jelöltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik