Belföld

Elzárásra ítélték a vendéget összeverő siófoki biztonsági őrt

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsított 33 éves férfit, aki biztonsági őrként bántalmazta az egyik vendéget Siófokon.

A garázdaság miatt már korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfi biztonsági őrként dolgozott idén nyáron az egyik siófoki szórakozóhelyen, amikor az egyik éjszaka egymással dulakodó vendégekre lett figyelmes.

A férfi ekkor ahelyett, hogy megfékezte volna őket, odament az egyik érintetthez, akit mindenféle előzetes felszólítás nélkül ököllel hátulról fejbe vágta, majd megpróbálta elhúzni a rendbontás többi résztvevőjétől. Az őr azonban ezután sem hagyott fel az ellenállást nem tanúsító és a dulakodást abbahagyó vendég bántalmazásával, akit még négy alkalommal ököllel megütött. A megvert vendég arczúzódást szenvedett, és részben az egyik foga is letörött.

A Siófoki Járásbíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és hatvan nap elzárásra ítélte a bűncselekményt beismerő biztonsági őrt. A védelem fellebbezett az ítélet ellen, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik