Belföld koronavírus

Rétvári: Nem az elvégzett tesztek védenek meg bennünket

A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Bencsik János független országgyűlési képviselő kérdésére, szúrta ki a Magyar Hang.

A független képviselő azt követően érdeklődött az államtitkárnál, hogy az Azonnali beszámolója szerint a lap egyik újságírója egy igazoltan koronavírusos személlyel tartózkodott együtt zárt térben, és mire mindez kiderült, az újságíró többször járt más zárt helyiségekben, olykor több száz másik emberrel. Mindezek ellenére, noha önként jelentkezett a hatóságoknál, nem kívánták felkutatni a kontaktjait, illetve őt sem akarták államilag finanszírozott módon tesztelni, amennyiben nincs láza.

Rétvári válaszában közölte:

a mostani helyzetben tudásuk legjobbját nyújtó egészségügyi dolgozókkal szemben is méltatlanok az újságíró által megfogalmazottak, csak azért, mert nem az általa ideálisnak vélt orvosi vizsgálatok történtek meg.

Az államtitkár úgy véli, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy „nem az elvégzett tesztek védenek meg bennünket, hanem a higiéniás szabályok és a járványügyi intézkedések betartása”.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik