Belföld koronavírus

Müller Cecília teljes körű látogatási tilalmat rendelt el a kórházakban

Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán.

A keddtől hatályos intézkedés vonatkozik a közfinanszírozott és a magánellátókra is, írja az MTI.

Az NNK közlése értelmében védőfelszerelés biztosítása mellett a látogatási tilalom alatt a súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat.

A határozat kitér arra, hogy egyedi méltányosság keretében, kockázatbecslést követően, a kórház a kapcsolattatás lehetőségét mérlegelheti, indokolt esetben azt további esetekben is biztosíthatja.

A dokumentum szerint, a rendelkezések megsértése esetén 30 ezer forinttól ötmillió forintig terjedő egészségügyi birság szabható ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Müller Cecília hétfőtől az ország minden szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el, ez a korlátozás volt az első belföldi intézkedés azóta, hogy elindult a második hullám.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik